Referenssit

SIR-Sähkö on toteuttanut vuodesta 1992 alkaen asiakkailleen yli 1500 toimeksiantoa rakentamisen eri vaiheisiin. Toimeksiannot ovat sisältäneet talonrakentamiseen liittyvien tehtävien lisäksi myös muita palveluita, kuten paloilmoitinliikepalveluita, sähkön käytönjohtajapalveluita ja erilaisiin kehityshankkeisiin liittyviä palveluita.

CSC:n datakeskus

CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy on valtion omistama, opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima voittoa tavoittelematon yhtiö. CSC tarjoaa tutkimuksen, opetuksen ja hallinnon tarpeisiin tietoteknisiä palveluita ja resursseja. Tutkijat voivat käyttää Suomen laajinta tieteellisten ohjelmien ja tieteen tietokantojen valikoimaa sekä Suomen tehokkaimpia supertietokoneita Funet-tietoliikenneyhteyksien kautta.

Espooseen valmistui vuonna 2008 datakeskus, johon sijoitettiin Cray XT4/XT5 supertietokone. Datakeskukselle rakennettiin oma 20 kV:n liittymä, 2 MVA:n varavoimakone ja N+1 redundanttiset UPS-järjestelmät IT-kuormille (3x550 kVA) ja LVIJ-kuormille (2x275 kVA). Myös jäähdytys on N+1 redundanttinen (2x900 kW). Datakeskuksen mitattu PUE-luku on alle 1,4.

Kohteen suunnittelun lisäksi hoidamme myös sähkölaitteiston käytönjohtajapalvelut.

Supertietokonelaskenta siirtyi kevään 2013 aikana Kajaaniin, CSC:n uuteen datakeskukseen, jonka jälkeen Espoon datakeskus on muuttunut perinteisemmäksi datakeskukseksi, joka tarjoaa palveluita ei kaupallisille toimijoille.

CSC:n datakeskus
CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy on valtion omistama, opetus-...
Eventes Business Garden

Eventes Business Garden käsittää kolme toimistorakennusta ja paikoitustilat. Kohde tulee kokonaan Outotec Oyj:n käyttöön. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 2012.

Kohteen bruttoala on noin 27.000 m2

Kohteen toteuttaja on Peab Invest Oy

Eventes Business Garden
Eventes Business Garden käsittää kolme toimistorakennusta ja...
Metso Automation Oy:n venttiilitehdas

Metso Automation Oy:n uusi tehdasrakennus Hakkilassa, Vantaalla. Toimimme Metson sähköisen talotekniikan konsulttina suunnitteluvaiheessa, teimme suunnittelun työpisteiden sähköiseen varusteluun ja suoritimme sen osalta työmaavalvonnan.

Metso Automation Oy:n venttiilitehdas
Metso Automation Oy:n uusi tehdasrakennus Hakkilassa, Vantaalla....
Swing Plus C

Swing Plus Business Park'in talo C on ensimmäinen life sciences konseptin mukaisesta jatkorakentamisesta Swing Life Science Center'in viiden rakennuksen jälkeen.

Swing Plus C
Swing Plus Business Park'in talo C on ensimmäinen life sciences...
Quartetto Business Campus

Quartetto Campus koostuu yhdeksästä toimistorakennuksesta. Ensimmäisen vaiheen rakentaminen aloitettiin vuonna 2000 ja yhdeksäs rakennus valmistuin vuonna 2012. Kokonaisuus käsittää noin 90.000 bruttoneliötä tehokasta toimistotilaa hyvillä palveluilla.

Quartetto Business Campus
Quartetto Campus koostuu yhdeksästä toimistorakennuksesta....
Kiljavan sairaala

Kiljavan sairaala on rakennettu vuonna 1938  ja sen bruttoala on noin 15.300 m2. Sairaalassa tehtiin mittava peruskorjausinvestointi. Vastasimme peruskorjauksen sähköisen talotekniikan rakennuttajatehtävistä sisältäen suunnittelun ja rakentamisen aikaisen valvonnan.

Kiljavan sairaala
Kiljavan sairaala on rakennettu vuonna 1938  ja sen bruttoala on noin...
Verkkokauppa.com

Verkkokauppa.com rakennutti Jätkäsaareen uuden toimitilansa, jossa toimivat pääkonttori, myymälä, päävarasto, huolto, sekä valmistuspalvelut. Kiinteistössä on myös 24 h vuorokaudessa auki oleva kioski, joka palvelee asiakkaita 24/7/365 periaatteella.

Toimitilan bruttoala on noin 20.000 m2.

Verkkokauppa.com
Verkkokauppa.com rakennutti Jätkäsaareen uuden toimitilansa, jossa...
CPS kontti tehdastestissä

Kuvassa on 2 MVA:n tehoinen CPS toteutettuna konttiratkaisuna. Näitä laitteita toimitettiin 2 kpl datakeskuksen varavoimalähteiksi. Kyseisen datakeskuksen varmennettu sähkönjakelu tehtiin 2N-redundanttisena. Kohteen laskennallinen PUE-arvo mitoitetulla täydellä IT-kuormalla on 1,22.

Olemme olleet suunnittelijana tai rakennuttajakonsulttina useissa merkittävissä datakeskushankkeissa viimeisen 15 vuoden aikana.

Meillä on vahva kokemus pyörivää huimamassaa varateholähteenä käyttävistä UPS järjestelmistä (CPS = Continous Power Supply) varmennetun sähkönjakelun syöttölähteinä. Suomeen näitä kohteita on toteutettu kaksi kappaletta, eri toimittajien laitekokoonpanoilla.

CPS kontti tehdastestissä
Kuvassa on 2 MVA:n tehoinen CPS toteutettuna konttiratkaisuna. Näitä...
Ranskan suurlähetystö

Ranskan suurlähetystöön Helsingissä tehtiin sähköisen talotekniikan kuntoarvio ja PTS.

Ranskan suurlähetystö
Ranskan suurlähetystöön Helsingissä tehtiin sähköisen talotekniikan...
Tallink Silja

Tallink Silja rakennutti Suomen uuden toimitalonsa Jätkäsaareen lähelle Länsisatamaa, joka on varustamon kotisatama Suomessa.

Tallink Silja
Tallink Silja rakennutti Suomen uuden toimitalonsa Jätkäsaareen...
Lapilan kartano, Kerava

Lapilan kartanoon on yksi Keravan kaupungille tehdyistä sähköisen talotekniikan kuntotutkimusprojekteista.

Lapilan kartano, Kerava
Lapilan kartanoon on yksi Keravan kaupungille tehdyistä sähköisen...
Tammiston Tähti

Tammiston Tähti on Retail Park konseptin mukainen liikekeskus Vantaalla.

Tammiston Tähti
Tammiston Tähti on Retail Park konseptin mukainen liikekeskus...
Swing Life Science Center

Swing Life Science Center on ensimmäinen life-sciences liiketoiminta-alan yrityskeskittymä Suomessa. Kohde sijaitsee Keilaniemessä, Espoossa ja koostuu viidestä rakennuksesta, joista viimeinen valmistui vuonna 2008. Viimeiseen rakennukseen sijoittui muun muassa CSC:n datakeskus supertietokonetta varten.

Jokaisessa rakennuksessa on oma pääkäyttäjänsä ja lisäksi muita konseptia tukevia pienempiä käyttäjiä.

Konsepti saa jatkoa Swing Plus projektista, jonka ensimmäinen rakennus on valmistunut Karhusaarentien toiselle puolelle vuonna 2012.

Swing Life Science Center
Swing Life Science Center on ensimmäinen life-sciences liiketoiminta-...
Ostospuisto Tammisto

Ostospuisto Tammisto on Retail Park konseptin mukainen liikekiinteistö

Ostospuisto Tammisto
Ostospuisto Tammisto on Retail Park konseptin mukainen...
Espoon Folkhälsantalo

Folkhälsantalo Espoossa on erityisesti suuntautunut kulttuuriin ja musiikkiin. Talossa on musiikkisali, jota oppilaat voivat käyttää harjoitussalina. Senioriasuntoja on 55 kpl, ryhmäkoti paljon hoitoa tarvitseville, sekä palvelukoti toimintarajoitteisille.

Espoon Folkhälsantalo
Folkhälsantalo Espoossa on erityisesti suuntautunut kulttuuriin ja...
Kuntien eläkevakuutus

Kuntien eläkevakuutuksen uusi toimitalo Unioninkadulla sijaitsee keskellä Helsinkiä. Kohde käsitti uudisrakennuksen Unioninkadun varteen ja tontilla olleen 1800-luvulla rakennetun kauppiaan talon kunnostamisen koulutustiloiksi. Kohteen bruttoala on yhteensä 21.000 m2

Kuntien eläkevakuutus
Kuntien eläkevakuutuksen uusi toimitalo Unioninkadulla sijaitsee ...
Nokia Säterinportti

Nokia Säterinportti koostuu viidestä tuotekehitysrakennuksesta. Kohde toteutettiin projektinjohtourakkana, jolloin suunnittelu ja rakentaminen etenivät rinta rinnan. Konseptisuunnitteluvaiheessa tehtiin mallikerrokset testitiloille ja toimistotiloille, joita hankkeen edetessä käytettiin pohjana.

Suunnittelussa varauduttiin myös siihen, että kerrosten käyttötarkoituksia voidaan muokata myös jälkikäteen. Konsepti on toiminut hyvin erilaisissa muutostarpeissa.

Kohteeseen rakennettiin myös iso datakeskus N+1 redundanttisin sähkö- ja jäähdytysjärjestelmin.

Koko kohteen liittymäteho on 11,2 MVA, varavoimateho 2 x 2 MVA, UPS teho 2 x 1,2 MVA. Kohde oli yksi ensimmäisiä, joihin tehtiin tiedonsiirtoverkot luokan E/CAT6 mukaisesti.

Kohteen kokonaisala on noin 58.000m2. Kohde valmistui vuonna 2001.

Nokia Säterinportti
Nokia Säterinportti koostuu viidestä tuotekehitysrakennuksesta. Kohde...
Keilaranta Tower

Keilaranta Tower on korkean rakentamisen kohde, joka tullaan rakentamaan Keilaniemeen meren rannalle, Keilaniemen tulevan metroaseman läheisyyteen.

Keilaranta Tower
Keilaranta Tower on korkean rakentamisen kohde, joka tullaan...
Säteilyturvakeskus

Säteilyturvakeskuksen toimitalo Roihupellossa Helsingissä on yksi suurimpia suunnittelu- ja peruskorjauskohteitamme. Rakennus suunniteltiin ja rakennettiin alunperin Labsystems Oy:n käyttöön korkean teknologian suunnittelun ja tuotannon käyttöön. 1990-luvun lama kuitenkin aiheutti sen, että rakennusta ei ehditty ottaa käyttöön.

Rakennushallitus valitsi Spondan omistukseen tulleen kiinteistön Säteilyturvakeskuksen uudeksi toimitilaksi. Tontille rakennettiin peruskorjausprojektin yhteydessä kallion sisään kalibrointihalli.

Säteilyturvakeskuksen päätoiminnot keskittyvät tähän kiinteistöön. Kiinteistön bruttoala on noin 27.000 m2.

Säteilyturvakeskus
Säteilyturvakeskuksen toimitalo Roihupellossa Helsingissä on yksi...
VR päärautatieaseman lippuhalli

Päärautatieaseman lippuhalli aputiloineen peruskorjattiin vastaamaan tämän päivän tarpeita.

VR päärautatieaseman lippuhalli
Päärautatieaseman lippuhalli aputiloineen peruskorjattiin vastaamaan...
Teknoksen jauhemaalitehdas

Uusi jauhemaalitehdas on suuruudeltaan 10.000 m2 ja se edustaa uusinta teknologiaa. Tehdas on Pohjoismaiden suurin ja modernein. Jauhemaalit ovat ympäristöystävällisiä, täysin liuotteettomia tuotteita, joita käytetään teollisessa maalaamisessa mm. metallipintojen maalaukseen. Rakennusinvestoinnin arvo oli noin 17 miljoonaa euroa.

Vastasimme tehdaskiinteistön sähköteknisestä suunnittelusta, sekä prosessin sähköteknisestä suunnittelusta.

Teknoksen jauhemaalitehdas
Uusi jauhemaalitehdas on suuruudeltaan 10.000 m2 ja se edustaa...
Saga Furs Scandinavia

Saga Furs Oyj:n Fur Center Vantaalla on yksi esimerkki pitkästä asiakassuhteesta. Olemme tehneet kohteeseen suunnittelun vuodesta 1982 alkaen, käsittäen rakennusvaiheet RV3 ... RV6,  huutokauppatilat ja lajitteluhallit.

Kohteessa on meneillään monivuotinen peruskorjausprojekti, jonka yhteydessä koko sähköinen talotekniikka uudistetaan kokonaan pääjakelu mukaan lukien. Peruskorjaushanke aloitettiin vuonna 2008 ja se valmistuu vuoden 2015 aikana.

Saga Furs Scandinavia
Saga Furs Oyj:n Fur Center Vantaalla on yksi esimerkki pitkästä...
Soinisen koulu Helsinki

Soinisen koulu sijaitsee Helsingissä, Malmilla ja siellä on luokat 1. - 6. Koulu on monikulttuurinen ja siellä on pienryhmiä erityisen tuen oppilaille ja valmistavaa opetusta maahanmuuttajille

Soinisen koulu Helsinki
Soinisen koulu sijaitsee Helsingissä, Malmilla ja siellä on luokat 1...
Metso Paper Oy

Metso Paper Oy:n Järvenpään tehtaalla olemme toteuttaneet seuraavia palveluita:
- alueen sähkönjakeluverkon uudistaminen, 20 kV ja 0,4 kV verkot
- koko alueen paloilmoitinjärjestelmän uudistaminen ja toimimiminen paloilmoitinliikkeenä
- uudisrakennusten ja korjausrakentamisen suunnittelupalvelut
- dokumentoinnin saattaminen cad-muotoon ja sen ylläpito

Bruttoala on noin 58.000 m2

Metso Paper Oy
Metso Paper Oy:n Järvenpään tehtaalla olemme toteuttaneet seuraavia...
Datakeskusten verkonkäyttöohjeet

Olemme tehneet useisiin datakeskuksiin varmennetun verkon verkonkäyttöohjeita, joilla varmistetaan eri tilanteissa oikeat toimenpiteet verkon kytkennöissä ja ohjeistetaan myös eri tasoisten verkon testausten suoritustapa. Verkkokaavioissa on esitetty kytkentätoimien suoritusjärjestys, lisäksi ohjeeseen liittyy sanallinen kuvaus toimenpiteistä ja niiden vaikutuksesta kuormille.

Datakeskusten verkonkäyttöohjeet
Olemme tehneet useisiin datakeskuksiin varmennetun verkon...
Oy Kaisaniemenkatu 1, Helsinki

1920-luvulla valmistunut kiinteistö sijaitsee keskeisellä paikalla vastapäätä Rautatientoria ja Ateneumin taidemuseota.

Kohteessa on alkamassa peruskorjausprojekti, joka kattaa pihakannet, vesikatot ja julkisivut

Oy Kaisaniemenkatu 1, Helsinki
1920-luvulla valmistunut kiinteistö sijaitsee keskeisellä paikalla...
Teknos Oy:n tehdasalue

Rajamäen tehdasalueella olemme tehneet sekä kiinteistöjen, että prosessin sähkösuunnittelutehtäviä. Uudisrakennuksia ovat olleet uuden jauhemaalitehtaan lisäksi lähettämörakennuksen laajennus sekä raaka-ainevarasto henkilökuntaravintoloineen ja koulutuskeskuksineen.

Vanhalla tehdasosalla on lisäksi tehty merkittäviä prosessiin liittyviä muutos- ja laajennusinvestointeja viime vuosina, sekä saatettu dokumentointia cad-muotoon. Olemme hoitaneet lisäksi tehdasalueen sähkön käytön johtajan tehtäviä vuosina 2004 - 2010.

Teknos Oy:n tehdasalue
Rajamäen tehdasalueella olemme tehneet sekä kiinteistöjen, että...
Marian sairaala, Helsinki

Marian sairaala on yksi kohteistamme, joka on periytynyt yrityksellemme Insinööritoimisto Parkkamäki & Co'n ajoilta. Lähes jokaiseen alueen rakennukseen olemme tehneet sähköisen talotekniikan suunnittelua ja valvontaa.

Marian sairaala, Helsinki
Marian sairaala on yksi kohteistamme, joka on periytynyt...
GTK Geologian tutkimuslaitos

Geologian tutkimuslaitos sijaitsee Otaniemessä, Espoossa. Olemme osallistuneet useisiin peruskorjausprojekteihin kiinteistössä.

GTK Geologian tutkimuslaitos
Geologian tutkimuslaitos sijaitsee Otaniemessä, Espoossa. Olemme...
Kulttuuritalo, Helsinki

Olemme laatineet hankesuunnitelmia useiden merkittävien rakennusten peruskorjauksiin pääkaupunkiseudulla. Kulttuuritalo on yksi näistä kohteista, 1950-luvulla valmistunut arkkitehti Alvar Aallon luomus.

Kulttuuritalo, Helsinki
Olemme laatineet hankesuunnitelmia useiden merkittävien rakennusten...
Power Chain Collaboration Project

Olemme olleet mukana toteuttamassa asiakkaamme globaalia projektia, jolla tähdätään sähkön jakelun käytettävyyden parantamiseen tuotantolaitoksissa ja suurissa palvelinkeskuksissa eri maissa.

Osallistuimme projektin määrittelyvaiheeseen, sähkön jakelun auditointeihin ja kaytettävyyden arviointiin eri kohteissa yhdessä valitun globaalin sähkön jakelun kollaboraattorin kanssa.

Käytettävyyden arviointiin on sovellettu Tier luokitusjärjestelmää.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Power Chain Collaboration Project
Olemme olleet mukana toteuttamassa asiakkaamme globaalia projektia,...
Biomedicum

Biomedicum on lääketieteen koulutus- ja tutkimuslaitos Helsingin Yliopistollisen keskussairaalan vieressä. Toimimme projektin sähkötekniikan rakennuttamis- ja valvontatehtävissä päämiehenämme SRV Viitoset Oy.

Sähkötekniset järjestelmät toteutettiin seitsemänä eri urakkana.

Sähkönjakelujärjestelmä on toteutettu virtakiskojakeluna sekä pystysuunnassa, että kerroksissa. Työpisteiden pistorasiakalusteet liitettiin alakattojen yläpuolelle asennetuun lattakaapeliverkostoon.

Kohteen bruttoala on noin 60.000 m2.

Biomedicum
Biomedicum on lääketieteen koulutus- ja tutkimuslaitos Helsingin...
Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalaan olemme tehneet vuosien varrella sekä laajennusten, että peruskorjausprojektien sähköisen talotekniikan suunnittelua ja valvontaa.

Hyvinkään sairaala
Hyvinkään sairaalaan olemme tehneet vuosien varrella sekä...